fbpx

BEHANDLINGER

Har du brug for hjælp til at opnå dine mål?

Hvad er akupunktur i Aalborg?

Akupunktur har kinesiske rødder og er forklaret ud fra principperne om yin og yang. Ved at stimulere akupunkturpunkter forskellige steder på kroppen kan man ud fra denne teori finde frem til og genoprette energibalancerne i kroppen. Klassisk akupunktur anses af mange som en behandlingsmetode, som kan helbrede en lang række symptomer og sygdomme.
Hvordan virker akupunktur?
Behandlingen foregår ved, at man stikker tynde nåle ind i hud og muskler, og her stimulerer nålene nerverne. Dette kan resultere i lokal øget blodgennemstrømning, og at man udskiller smertedæmpende hormoner. Endelig kan nåle behandlingen påvirke den mentale oplevelse af symptomer og smerter. Virkningen kan være langsomt indsættende og oftest mest effektiv efter en serie af behandlinger (3-6 behandlinger). Nogen vil dog allerede opleve god effekt efter de første par behandlinger.

Hvilke tilstande kan behandles med akupunktur?
Akupunktur anvendes primært til at behandle veldefinerede smertetilstande i muskler og led, samt migræne og spændingshovedpine. Det kan også anvendes til sportsudøveren, som har fået en fibersprængning eller har en tennis-/golfalbue.

Hvad er Elektroakupumktur?


Ved elektroakupunktur sendes en meget svag strøm gennem de indsatte nåle for at stimulere akupunkturpunkterne yderligere. Strømstimulationen løsner muskelspændinger samt dæmper/blokerer for smertesignaler til hjernen. Elektroakupunktur har i forhold til visse lidelser og kroniske tilstande vist sig at have en stærkere effekt end almindelig akupunkturbehandling.
Elektroakupunktur kan anvendes til: Smertebehandling, muskelspændinger, sportsskader, ledproblemer, overbelastningsskader etc.

Hvad er Cupping Aalborg?

Cupping er en behandlingsform, der stammer fra Kina. Behandlingen fremmer blodtilførslen til musklerne og kan ud over at styrke immunforsvaret også hjælpe dine muskler med at slappe af. Ved hjælp af kopperne skaber man et vakuum, der virker ligesom dybdegående massage. Cupping anvender sugekopper, der løsner bindevævet over muskulaturen op med det formål at øge blodgennemstrømningen i det udvalgte område. Der findes en lang række behandlingsmetoder, heriblandt cupping-massage, hvor sugekopper køres i bevægelse hen over huden, stationær cupping, hvor sugekopperne sættes fast på huden og giver de berømte mærker, og flash cupping, hvor sugekopperne sættes og fjernes hurtigt igen – dette gentages mange gange.

Hvordan virker cupping
Der bruges forskellige metoder til at skabe undertryk i sugekopperne. Oprindeligt brugte man ild til at skabe undertrykket, hvilket stadigvæk bruges på nogle klinikker. Til stationær cupping bruges typisk manuelle “pumpepistoler”, der fjerner luften fra sugekoppen.

Hvilke tilstande kan behandles med cupping?
Cupping kan anvendes mod en række problemstillinger. Cupping og sugekopperne fremmer kredsløbet og hjælper med at fjerne affaldsstoffer i kroppen. Her er blot nogle af de problemstillinger, cupping kan være effektiv imod:

 • Muskelømhed og Ledsmerter
 • Stramme og spændte muskler
 • Spændinger i ryg og nakke + myoser
 • Skinnebensbetændelse
 • Løberknæ og meget mere

 

Hvad er Graston?


Denne behandlingsform er ny i Danmark. Den har været praktiseret gennem de sidste 30 år i USA og er nu ved at brede sig til Europa. Med denne teknik har man mulighed for at behandle vores facie. Mellem hud og muskler har vi alle en ”hinde”, som dækker hele kroppen. Den er elastisk og skal have mulighed for at kunne bevæge sig i alle retninger. Vores muskelfibre er orienteret i én retning og ligger ordnet i parallelle baner. Facie og bindevæv derimod har fibre, der går i alle retninger. Det gør dette væv ekstremt fleksibelt og modstandsdygtigt for træk. Hvis der opstår stramhed eller skader i dette bindevæv, kan det medføre en ændring i bevægemønster og til sidst smerter. Disse små skader kan vi gå med i mange år uden at opdage det, da vores krop hele tiden prøver at tilpasse sig nye udfordringer. Men på et tidspunkt vil disse skader og stramheder vise sig som smerter. Med Graston har man mulighed for at løsne disse uhensigtsmæssige mønstre op og derved skabe normal fleksibilitet og bevægelse i det meget komplekse og sammensatte system, som vores bindevæv er.
Hvordan virker Graston? Til behandlingen bruges der et eller flere stålinstrumenter. Princippet bag teknikken er, at man gentagne gange skraber på et område på huden. Man skraber i en bestemt retning og anvender akupunkturpunkter og meridianbaner. Nogle steder vil huden blive hurtigt rød, hvor rødmen ellers vil forsvinde igen lige efter. Men ofte vil der komme røde pletter nogle af de steder man skraber, og det er dér problemområderne ligger. Selvom det er en behandling, som ved første øjekast kan virke blid, kan man godt blive øm efter en behandling. Dette plejer som regel at være et tegn på, at der er stramheder i det væv, vi behandler på.
Hvilke tilstande kan behandles med Graston Graston kan anvendes til mange forskellige problemstillinger og hvis man døjer med en af nedenstående punkter, kan det være et oplagt valg som Behandling:
 • Følger efter operationer (arvæv)
 • Skinnebensbetændelse
 • Akillesseneirritation
 • Løberknæ og Patella Femorale-smerter
 • Stivhed i led eller muskulatur
 • Carpal Tunnel-syndrom

Hvad er Sportsmassage?


Alle behandlinger er inklusive massage. Der vil både gøres brug af manuelle greb til at løsne muskulaturen op, men også en ”massage gun” til de mere dybde liggende muskler vi har i kroppen.

OBS: Der kan også booket 30 & 60 mins sportsmassage via mit bookingssystem!

 

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.